Brownie macadamia ijstaart

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een ronde taartvorm (doorsnee 18 cm) met een 6 cm hoge rand (inh. 1 liter)

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • ½ liter melk
  • 6 eidooiers
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 3 dl lobbig geklopte slagroom
  • 150 gram gehakte macadamianoten

Instructies

  • Verwarm de chocolade en de melk al roerend tot de chocolade is gesmolten.
  • Klop in een kom de eidooiers met de suiker dik en romig en voeg al roerend langzaam het warme chocolademengsel toe.
  • Zet de kom op een pan met heet water, laat het mengsel onder roeren binden (laat het niet te heet worden) en laat het afkoelen.
  • Roer de slagroom en de gehakte noten door het chocolademengsel en schep het in de taartvorm.
  • Laat het ijs in de diepvriezer in 6 uur bevriezen.
  • Stort de ijstaart op een schaal en garneer de zijkant met kleine meringuekoekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs
Land van herkomst Nederland