Calzoni alle zucchine

(dubbelgevouwen gevulde pizza's)


Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een met olie ingevette bakplaat

Ingrediënten

  • 1 x basisrecept pizzadeeg met 250 gr witte bloem en 250 gr volkorenmeel
  • 500 gram courgette in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 150 gram rookkaas
  • 250 gram ricotta of verse roomkaas
  • 2 uien in reepjes
  • 100 gram gerookte pancetta of ontbijtspek in plakjes

Instructies

  • Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  • Bak intussen de plakjes courgette 5 minuten in de olie.
  • Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  • Snijd 100 gr rookkaas in kleine plakjes en rasp 50 gr rookkaas.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot ronde pizzabodems van 4-5 mm dik.
  • Bestrijk de helft van elke pizzabodem met ricotta.
  • Verdeel er de courgette, ui, plakjes rookkaas en pancetta (houd 4 plakjes achter voor de garnering) over, houd de deegranden vrij.
  • Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw de pizza's dubbel en druk de randen goed op elkaar.
  • Leg de calzones op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de calzones 10 minuten voor het einde van de baktijd met de geraspte rookkaas en leg op elke calzone een plakje pancetta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië