Calzoni alle zucchine
(dubbelgevouwen gevulde pizza's)
Equipment
- een met olie ingevette bakplaat
Ingrediënten
- 1 x basisrecept pizzadeeg met 250 gr witte bloem en 250 gr volkorenmeel
- 500 gram courgette in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- zout peper
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 150 gram rookkaas
- 250 gram ricotta of verse roomkaas
- 2 uien in reepjes
- 100 gram gerookte pancetta of ontbijtspek in plakjes
Instructies
- Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
- Bak intussen de plakjes courgette 5 minuten in de olie.
- Breng op smaak met zout, peper en oregano.
- Snijd 100 gr rookkaas in kleine plakjes en rasp 50 gr rookkaas.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot ronde pizzabodems van 4-5 mm dik.
- Bestrijk de helft van elke pizzabodem met ricotta.
- Verdeel er de courgette, ui, plakjes rookkaas en pancetta (houd 4 plakjes achter voor de garnering) over, houd de deegranden vrij.
- Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw de pizza's dubbel en druk de randen goed op elkaar.
- Leg de calzones op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de calzones 10 minuten voor het einde van de baktijd met de geraspte rookkaas en leg op elke calzone een plakje pancetta.