Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- diepvriesdoos inhoud ca. 1/2 liter,
- 4 lage (sorbet)glazen
- citruspers
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 deciliter mineraalwater zonder koolzuur
- 75 g suiker
- 2 deciliter champagne demi-sec
- 1 takje munt zakje á 15 g,
Instructies
Voorbereiden:
- Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water.
- Groene schil eraf raspen.
- Limoen uitpersen.
- Mineraalwater met suiker aan de kook brengen.
- Al roerend suiker laten oplossen en nog ca. 1 minuut laten doorkoken.
- Van vuur af 1 eetlepel limoensap en limoenrasp erdoor roeren. Iets laten afkoelen.
- Champagne erbij schenken.
- Overdoen in diepvriesdoos.
- In diepvries in ca. 6 uur laten bevriezen, elk uur met vork doorroeren (= sorbetijs).
Bereiden:
- (Sorbetijs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen.)
- takje munt in 4 toefjes verdelen.
- Glazen helemaal volscheppen met sorbetijs.
- Garneren met toefjes munt.