Champagne sorbet

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • diepvriesdoos inhoud ca. 1/2 liter,
  • 4 lage (sorbet)glazen
  • citruspers

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 deciliter mineraalwater zonder koolzuur
  • 75 g suiker
  • 2 deciliter champagne demi-sec
  • 1 takje munt zakje á 15 g,

Instructies

Voorbereiden:

  • Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water.
  • Groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Mineraalwater met suiker aan de kook brengen.
  • Al roerend suiker laten oplossen en nog ca. 1 minuut laten doorkoken.
  • Van vuur af 1 eetlepel limoensap en limoenrasp erdoor roeren. Iets laten afkoelen.
  • Champagne erbij schenken.
  • Overdoen in diepvriesdoos.
  • In diepvries in ca. 6 uur laten bevriezen, elk uur met vork doorroeren (= sorbetijs).

Bereiden:

  • (Sorbetijs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen.)
  • takje munt in 4 toefjes verdelen.
  • Glazen helemaal volscheppen met sorbetijs.
  • Garneren met toefjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert