Champignons in tomaten-knoflooksaus
AllerHande november 2000
Equipment
- gourmetpannetje
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g kleine champignons
- 1 potje groene olijven met piment 100 g
- 1 pakje gekruide tomatensaus (350 ml Sugo
- 1 eetlepel(s) knoflookpuree potje
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) paprikapoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en overdoen in schaal.
- Olijven afgieten en in plakjes snijden.
- In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
- In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en ca. 6-8 champignons rondom bruin bakken.
- Ca. 3 à 4 eetlepels tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kindertip:
Vervang de olijven door ca. 100 g rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte peterselie.Laat eventueel de knoflook weg.