Chausson á la napolitaine
(Dichtgevouwen pizza)
Ingrediënten
- 200 gram ricotta Italiaanse verse kaas, gezeefd
- 100 gram mozzarella in blokjes
- 1 ei
- zout peper
- 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
- 100 gram Italiaanse salami in dunne reepjes
- 2 blikjes croissantdeeg
Instructies
- Vermeng de ricotta voorzichtig met de mozzarella, het ei, zout, peper, de pecorino en de salami. Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bestrijk een grote bakplaat met olie en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik.
- Druk de rand van het deeg iets omhoog en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
- Maak de rand van het deeg met wat water vochtig en vouw de pizza dubbel.
- Druk de randen goed op elkaar, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen.
- Bak de pizza in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en bruin.