Chinese Vissoep
Ingrediënten
- 1 liter visbouillon
- 200 gram kabeljauw diepvries
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 3 sjalotten
- 1 mespunt ve-tsin
- 1 teen knoflook uitgeperste
- 1 mespunt djahé
- 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de kabeljauwfilets in vlies dunne schijfjes.
- Maak de maïzena aan met de rijstwijn (of droge sherry), sojasaus, knoflooksap, djahé en eventueel nog wat koud water.
- Laat de visschijfjes hierin minstens een uur marineren.
- Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke plakjes.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg sjalotten toe en onder goed roeren de stukjes vis met de aanhangende marinade.
- Laat de soep nog 3 min. doorkoken.
- Maak ze af met peper, ve-tsin en eventueel nog wat zout.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Marineer de vis zoals hierboven beschreven.
- Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
- Doe er de sjalotjes, vis en de marinade bij en kook de bouillon afgedekt nog 1-3 min. op 100%.
- Laat de bouillon even nagaren.