Chocolade ijs met koffie chocoladesaus

AllerHande november 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak Malaga-roomijs 1 l
  • 1 reep witte chocolade 100 g
  • 1 reep pure chocolade 100 g
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 2 sticks oploskoffie caramel of mocca

Instructies

  • Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen.
  • IJs opnieuw invriezen.
  • Pure of bittere chocolade in stukken breken.
  • In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren.
  • Koffiepoeder erin oplossen.
  • IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen.
  • Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert