Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 liter ijs
- ½ literpak ijs
- 3 eetlepel biggareaux
- 2 eetlepel grand marnier
- 1,5 deciliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 1,5 eetlepel poedersuiker
- 8 chocola
Instructies
- Zet een ronde schaal (1,5 1 inhoud) in de diepvries.
- Laat het vanilleijs 10 min. op 20 graden C iets zachter worden.
- Besmeer de zijkanten van de schaal met een laag vanilleijs en zet dit 15 min. terug in de diepvries.
- Laat intussen het chocoladeijs een beetje zachter worden.
- Rooster de noten in een droge koekenpan en zet ze apart.
- Smeer een laag chocoladeijs over de laag vanilleijs en zet het 15 min. terug in de diepvries.
- Meng de bigarreaux met de likeur en klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Klop in een andere vetvrije kom, met schone garde het eiwit stijf en schep de poedersuiker erdoor.
- Spatel het eiwitmengsel en daarna de vruchten en de noten door de room.
- Vul de met ijs beklede vorm ermee en strijk de bovenkant glad.
- Dek af met huishoudfolie en zet het minimaal 5 uur of een nacht in de diepvries.
- Haal de cassata 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.
- Maak de rand los met een mes en stort hem op een schaal.
- Garneer met kerstchocolade.