Chocolade ijs taart voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter ijs
  • ½ literpak ijs
  • 3 eetlepel biggareaux
  • 2 eetlepel grand marnier
  • 1,5 deciliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel poedersuiker
  • 8 chocola

Instructies

  • Zet een ronde schaal (1,5 1 inhoud) in de diepvries.
  • Laat het vanilleijs 10 min. op 20 graden C iets zachter worden.
  • Besmeer de zijkanten van de schaal met een laag vanilleijs en zet dit 15 min. terug in de diepvries.
  • Laat intussen het chocoladeijs een beetje zachter worden. 
  • Rooster de noten in een droge koekenpan en zet ze apart.
  • Smeer een laag chocoladeijs over de laag vanilleijs en zet het 15 min. terug in de diepvries.
  • Meng de bigarreaux met de likeur en klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Klop in een andere vetvrije kom, met schone garde het eiwit stijf en schep de poedersuiker erdoor.
  • Spatel het eiwitmengsel en daarna de vruchten en de noten door de room.
  • Vul de met ijs beklede vorm ermee en strijk de bovenkant glad.
  • Dek af met huishoudfolie en zet het minimaal 5 uur of een nacht in de diepvries.
  • Haal de cassata 10 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  • Maak de rand los met een mes en stort hem op een schaal.
  • Garneer met kerstchocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst