Chocolade ijstaart met sinaasappel
Ingrediënten
- 1 bakje chocoladeroomijs 1 liter, Biologisch
- 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel (450 g)
- 1 reep chocolade extra puur met sinaasappel 100 g
- ½ pot sinaasappelmarmelade pot à 370 g
Instructies
- IJs in 30 minuten zacht laten worden.
- Schaal aan binnenzijde bekleden met enkele lagen huishoudfolie.
- Cake in dunne plakken snijden.
- Sinaasappelplak (van cake) midden op bodem schaal leggen.
- Plakken cake tegen binnenzijde van schaal plaatsen, alles goed bekleden.
- Chocolade in stukjes hakken.
- Marmelade in magnetron op hoogste stand (700 watt), 10 seconden verwarmen.
- Marmelade en chocoladestukjes door ijs roeren.
- IJs in schaal scheppen en bovenzijde glad strijken.
- IJstaart in diepvries in ca. 5 uur weer laten bevriezen.
- Voor serveren, schaal omgekeerd op bord plaatsen en schaal en vershoudfolie verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Taart eventueel met slagroom garneren.