Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade ijstaart met sinaasappel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
chocoladeroomijs
1 liter, Biologisch
▢
1
roomboter chocoladecake
met sinaasappel (450 g)
▢
1
reep
chocolade extra puur met sinaasappel
100 g
▢
½
pot
sinaasappelmarmelade
pot à 370 g
Instructies
IJs in 30 minuten zacht laten worden.
Schaal aan binnenzijde bekleden met enkele lagen huishoudfolie.
Cake in dunne plakken snijden.
Sinaasappelplak (van cake) midden op bodem schaal leggen.
Plakken cake tegen binnenzijde van schaal plaatsen, alles goed bekleden.
Chocolade in stukjes hakken.
Marmelade in magnetron op hoogste stand (700 watt), 10 seconden verwarmen.
Marmelade en chocoladestukjes door ijs roeren.
IJs in schaal scheppen en bovenzijde glad strijken.
IJstaart in diepvries in ca. 5 uur weer laten bevriezen.
Voor serveren, schaal omgekeerd op bord plaatsen en schaal en vershoudfolie verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Taart eventueel met slagroom garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs