Chocolade ijstaart met sinaasappel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje chocoladeroomijs 1 liter, Biologisch
  • 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel (450 g)
  • 1 reep chocolade extra puur met sinaasappel 100 g
  • ½ pot sinaasappelmarmelade pot à 370 g

Instructies

  • IJs in 30 minuten zacht laten worden.
  • Schaal aan binnenzijde bekleden met enkele lagen huishoudfolie.
  • Cake in dunne plakken snijden.
  • Sinaasappelplak (van cake) midden op bodem schaal leggen.
  • Plakken cake tegen binnenzijde van schaal plaatsen, alles goed bekleden.
  • Chocolade in stukjes hakken.
  • Marmelade in magnetron op hoogste stand (700 watt), 10 seconden verwarmen.
  • Marmelade en chocoladestukjes door ijs roeren.
  • IJs in schaal scheppen en bovenzijde glad strijken.
  • IJstaart in diepvries in ca. 5 uur weer laten bevriezen.
  • Voor serveren, schaal omgekeerd op bord plaatsen en schaal en vershoudfolie verwijderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Taart eventueel met slagroom garneren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht