Chocoladedruiven met ijs
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- 300 g pitloze witte druiven,
- 4 eetlepel(s) fijne kristalsuiker
- 150 g pure chocolade
- 3 eetlepel(s) melk
- ¾ bak wit chocoladeijs á 1 liter, Carte d'Or,
Instructies
- VOORBEREIDEN:
- Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
- Suiker in kommetje doen.
- Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
- Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
- Melk toevoegen.
- Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
- Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
- Op bord leggen.
- Tot gebruik in koelkast zetten.
- BEREIDEN:
- In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
- Druiventrosjes er omheen leggen.
- Chocoladekrullen op ijs leggen.
- Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g