Chocoladedruiven met ijs

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pitloze witte druiven,
  • 4 eetlepel(s) fijne kristalsuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 3 eetlepel(s) melk
  • ¾ bak wit chocoladeijs á 1 liter, Carte d'Or,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
  • Suiker in kommetje doen.
  • Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
  • Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Melk toevoegen.
  • Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
  • Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
  • Op bord leggen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
  • Druiventrosjes er omheen leggen.
  • Chocoladekrullen op ijs leggen.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert