Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladedruiven met ijs
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
ijsbolletjeslepel
dunschiller
Ingrediënten
▢
300
g
pitloze witte druiven,
▢
4
eetlepel(s)
fijne kristalsuiker
▢
150
g
pure chocolade
▢
3
eetlepel(s)
melk
▢
¾
bak wit chocoladeijs
á 1 liter, Carte d'Or,
Instructies
VOORBEREIDEN:
Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
Suiker in kommetje doen.
Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
Melk toevoegen.
Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
Op bord leggen.
Tot gebruik in koelkast zetten.
BEREIDEN:
In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
Druiventrosjes er omheen leggen.
Chocoladekrullen op ijs leggen.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
66
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs