Recepten

Chocoladedruiven met ijs

 

Chocoladedruiven met ijs

Aller Hande 1996
Recept categorieën Chocolade / Fruit / IJs / Nagerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 520kcal

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • VOORBEREIDEN:
  • Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
  • Suiker in kommetje doen.
  • Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
  • Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Melk toevoegen.
  • Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
  • Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
  • Op bord leggen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
  • Druiventrosjes er omheen leggen.
  • Chocoladekrullen op ijs leggen.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calorieën: 520kcal | koolhydraten: 66g | Eiwit: 6g | Vet: 25g