Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g pure chocolade
- 6 eieren
- 800 ml slagroom
- 60 g fijne tafelsuiker
- 200 ml slagroom
- 1 l vanilleijs
- kerstgarnering
Instructies
- Smelt de chocolade au bain-marie, voeg zo nodig een scheutje water of room toe.
- Breek een ei in een kommetje en roer het door de vloeibare chocolade.
- Roer op deze wijze alle eieren door de chocolade.
- Klop 800 ml slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de chocolademassa.
- Laat deze chocolademousse circa 2 uur in de koelkast opstijven.
- Klop voor de garnering de slagroom lobbig, voeg naar smaak suiker toe.
- Verdeel de chocolademousse in acht kleine, gekoelde schaaltjes en schep een bol vanilleijs in het midden.
- Garneer met een toef slagroom en kerstfiguurtjes.