Chocolademousse met vanilleijs

Chocolademousse met vanilleijs

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g pure chocolade
  • 6 eieren
  • 800 ml slagroom
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 l vanilleijs
  • kerstgarnering

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie, voeg zo nodig een scheutje water of room toe.
  • Breek een ei in een kommetje en roer het door de vloeibare chocolade.
  • Roer op deze wijze alle eieren door de chocolade.
  • Klop 800 ml slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de chocolademassa.
  • Laat deze chocolademousse circa 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Klop voor de garnering de slagroom lobbig, voeg naar smaak suiker toe.
  • Verdeel de chocolademousse in acht kleine, gekoelde schaaltjes en schep een bol vanilleijs in het midden.
  • Garneer met een toef slagroom en kerstfiguurtjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Feestdagen etc Kerst