Chupe de camerones
garnalensoep uit Peru
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepel(s) tomatensaus
- 6 koppen visbouillon (van koppen en graten en daarna gezeefd)
- ½ kop erwten
- ½ kop jonge maïs
- 2 grote aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel chilipoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel marjolein of oregano
- 1 pakje roomkaas of kwark (90 gr)
- 2 koppen melk
- 24 grote diepvries garnalen (ontdooid, gepeld en de rugstreng verwijderd)
- 4 losgeklopte ei
- 6 kleine gebakken visfilets
Instructies
- Laat de olie heet worden in een soeppot of pan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn.
- Haal de knoflook eruit.
- Voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, maïs, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein (of oregano) toe.
- Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken.
- Klop de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep.
- Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe.
- Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pot of pan van het vuur.
- Roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren.
- Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden.
- DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN!!!! (Anders gaan de eieren schiften).
- Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis.