Cocktail de crevettes Dublin van Hans Smit
garnalencocktail Dublin
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Maak eerst de saus.
- Pers de citroen uit.
- Klop de slagroom stijf en meng deze met het citroensap.
- Roer er wat worcestersaus, tomatenketchup en een theelepeltje geraspte mierikswortel door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg 2/3 deel van de suas bij 24 garnalen.
- Meng het en zet het een uur in de koelkast.
- Was de sla, snij de blaadjes in dunne reepjes.
- Was de celeri en snij deze ook in fijne reepjes tot ± 1 eetlepel per cocktail.
- Was de peterselie en hak fijn.
- Leg een mengsel van sla en celeri op de bodem van elke coupe.
- Schenk er wat gemarineerde garnalen over.
- Schenk er de rest van de saus over.
- Versier met de overgebleven garnalen en peterselie.