Consommé Saint Hubert
heldere bouillon St Hubert
Ingrediënten
- 250 g kip
- botten van een hazerug
- 1 takje tijm
- 50 g spek
- 5 jeneverbessen
- 1 teentje knoflook
- ¼ selderijknol
- 50 g champignons
- 1 glas witte wijn
- 250 g schenkel
- 500 g botten van wild
- 1 ui
- 1 prei
- 1 mespuntje lavas
- 1 takje peterselie
- 2 blaadje(s) dragon
- 1 bouillonblok
- 5 peper
Instructies
- Maak prei, selderij en champignons schoon.
- Snij alles in grove stukken.
- Plet de peperkorrels en snij de ui, ongeschild, in grove stukken.
- Snij het spek in blokjes en braad deze uit in een braadslee.
- Voeg er kipafval, gehakte hazerug, schenkel en botten bij met de stukken ui.
- Braad alles nu goed bruin.
- Blus af met de wijn en breng alles over in een soeppan.
- Voeg de groenten en kruiden toe en de bouillonblok.
- Giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
- Breng aan de kook en laat 4 uur trekken.
- Schuim regelmatig af.
- Zeef de afgekoelde bouillon eerst door een zeef en dan door een neteldoekse lap.
- Laat de bouillon inkoken tot 1 l.
- Klaar indien nodig met eiwitten.
- Breng de bouillon op smaak en serveer in kleine kopjes.
- Serveer er vers stokbrood bij.