Consommé Saint Hubert

heldere bouillon St Hubert
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kip
  • botten van een hazerug
  • 1 takje tijm
  • 50 g spek
  • 5 jeneverbessen
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ selderijknol
  • 50 g champignons
  • 1 glas witte wijn
  • 250 g schenkel
  • 500 g botten van wild
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 mespuntje lavas
  • 1 takje peterselie
  • 2 blaadje(s) dragon
  • 1 bouillonblok
  • 5 peper

Instructies

  • Maak prei, selderij en champignons schoon.
  • Snij alles in grove stukken.
  • Plet de peperkorrels en snij de ui, ongeschild, in grove stukken.
  • Snij het spek in blokjes en braad deze uit in een braadslee.
  • Voeg er kipafval, gehakte hazerug, schenkel en botten bij met de stukken ui.
  • Braad alles nu goed bruin.
  • Blus af met de wijn en breng alles over in een soeppan.
  • Voeg de groenten en kruiden toe en de bouillonblok.
  • Giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
  • Breng aan de kook en laat 4 uur trekken.
  • Schuim regelmatig af.
  • Zeef de afgekoelde bouillon eerst door een zeef en dan door een neteldoekse lap.
  • Laat de bouillon inkoken tot 1 l.
  • Klaar indien nodig met eiwitten.
  • Breng de bouillon op smaak en serveer in kleine kopjes.
  • Serveer er vers stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep / Vlees / Wild
Land van herkomst Frankrijk