Coupe dame blanche

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ liter ijs
  • ½ liter slagroom
  • 100 gram chocola
  • 20 gram boter
  • 4 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) poedersuiker

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie, snij de boter in stukjes en voeg deze toe.
  • Roer de boter goed door de chocolade.
  • Als het mengsel goed homogeen is mengen we de poedersuiker met de melk en voegen deze compositie ook bij de chocolade.
  • Laat de saus in de au bain marie tot vlak voor het serveren.
  • Klop de slagroom met wat suiker stijf.
  • Doe in een coupe een bal roomijs, spuit er met de spuitzak een toef slagroom op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk