Crépes au grand marnier (flensjes met grand marnier)

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 dunne flensjes
  • 4 sinaasappels
  • grand marnier
  • 100 gram suiker
  • 2 citroen
  • cognac

Instructies

  • Bak de flensjes en hou ze warm.
  • Pers de sinaasappel en de citroenen.
  • Doe wat boter in een flambeerpan.
  • Smelt deze en voeg de suiker toe.
  • Laat even carameliseren.
  • Voeg citoen en sinaasappelsap toe.
  • Voeg een flinke scheut grand marnier toe en proef of de saus niet te zuur is.
  • Voeg eventueel nog wat suiker toe.
  • Laat inkoken tot ze licht stroperig wordt.
  • Leg de flensjes in het vocht.
  • Laat ze even doorwarmen.
  • Flambeer met cognac en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken