Crostini met avocado en tomaat

Aller Hande 1996
Porties: 4 persoon
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g Hollandse harde geitenkaas AH,
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 voorgebakken stokbrood AH,
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge

Instructies

  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen.
  • Avocado schillen, pit verwijderen en in diep bord vruchtvlees fijnprakken.
  • Citroensap en helft van kaas erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Stokbrood in 15 plakjes snijden.
  • Op grillplaat leggen en besprenkelen met olie. In ca. 2 minuten onder hete grill goudbruin roosteren.
  • Sneetjes bestrijken met avocadopuree.
  • Tomaat erover strooien.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Tapas / Warme hapjes