Curry-ragoût
Ingrediënten
- 300 gram snelkookrijst
- ½ theelepel kurkuma geelwortel
- zout peper
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 3 eetlepels fijngehakte koriander
- 1 ui in ringen
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 5 dl kruidenbouillon tablet
- 150 gram bloemkool in roosjes
- 150 gram wortel in reepjes
- 150 gram gehalveerde sperziebonen
- 2 ontvelde in partjes gesneden tomaten
- ¼ theelepel komijn djinten
- ¼ theelepel chilipoeder
Instructies
- Kook de rijst met de kurkuma en zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Giet de rijst af en schep er de kokos en koriander door.
- Laat de ui in de boter ± 5 minuten zachtjes bakken.
- Strooi de bloem erover en bak die even mee.
- Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en roer het glad.
- Voeg de bloemkool, wortel en sperziebonen toe en laat die ± 4 minuten zachtjes meekoken.
- Voeg de tomaten, komijn en chilipoeder toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ragoût met de kokosrijst