Curry-ragoût

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram snelkookrijst
  • ½ theelepel kurkuma geelwortel
  • zout peper
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 ui in ringen
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 5 dl kruidenbouillon tablet
  • 150 gram bloemkool in roosjes
  • 150 gram wortel in reepjes
  • 150 gram gehalveerde sperziebonen
  • 2 ontvelde in partjes gesneden tomaten
  • ¼ theelepel komijn djinten
  • ¼ theelepel chilipoeder

Instructies

  • Kook de rijst met de kurkuma en zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Giet de rijst af en schep er de kokos en koriander door.
  • Laat de ui in de boter ± 5 minuten zachtjes bakken.
  • Strooi de bloem erover en bak die even mee.
  • Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en roer het glad.
  • Voeg de bloemkool, wortel en sperziebonen toe en laat die ± 4 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de tomaten, komijn en chilipoeder toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ragoût met de kokosrijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Voorgerechten
Land van herkomst India