Deeglapjes met ricottavulling
Ingrediënten
Voor de pasta:
- 150 gram bloem
- 1 ei
- zout
Voor de vulling:
- 100 gram ricotta Italiaanse verse kaas
- 60 gram Parmezaanse kaas aan één stuk
- 1 ei
Voor de saus:
- 1 grote ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groot blik gepelde tomaten 480 gr uitgelekt gewicht
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 eetlepels fijngehakte basilicum
- suiker
- zout cayennepeper
- worcestershiresaus
- lente-uitjes
Instructies
- Meng de bloem, het ei, 1 theelepel zout en 3 eetlepels water tot een glad deeg, eerst met de kneedhaken van de mixer en daarna met de handen.
- Rol het deeg nog een keer door op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een vierkant van 36 x 36 cm.
- Snijd er vierkantjes van 6 x 6 cm uit en schep telkens 1 kleine theelepel vulling in het midden ervan.
- Kwast de randen van de flappen in driehoekvorm toe en druk de randen vast aan.
- Pel de ui en hak hem fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers glazig.
- Voeg de tomaten met sap toe en plet ze met een vork in grove stukken.
- Roer er de tomatenpuree en de fijngehakte basilicum door en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout, cayennepeper, suiker en worcestershiresaus en wrijf deze daarna door een zeef in een andere pan.
- Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en kook de deeglapjes 6-8 minuten op een zacht vuur beetgaar.
- Schep ze met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en verdeel ze samen met de tomatensaus over 4 borden.
- Strooi er de fijngesnipperde lente-uitjes over en de rest van de met een dunschiller in plakjes geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zelfgemaakte agnolotti of andere deeglapjes als ravioli kunt u zeer goed
invriezen. Maak ik dat geval de dubbele hoeveelheid klaar. Schep de helft na
5 minuten uit het kookwater, laat de flapjes uitlekken en leg ze in lagen,
gescheiden door bakpapier, in diepvriesdozen. Kook de ingevroren en weer
ontdooide deeglapjes nog 3-5 minuten voor het serveren.
invriezen. Maak ik dat geval de dubbele hoeveelheid klaar. Schep de helft na
5 minuten uit het kookwater, laat de flapjes uitlekken en leg ze in lagen,
gescheiden door bakpapier, in diepvriesdozen. Kook de ingevroren en weer
ontdooide deeglapjes nog 3-5 minuten voor het serveren.