Dinn Yu

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram vis kabeljauw, schelvis of heilbot in moten gesneden
  • 2 eetlepel(s) kecap Indonesische sojasaus
  • 3 eetlepel(s) sherry
  • 1 theelepel prei
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel vetsin smaakversterker
  • 1 theelepel sesamzaad
  • peper zout
  • olie
  • 2 ½ dl bouillon
  • beetje Jahé gember

Instructies

  • Sesamzaad roosteren in een droge koekepan tot ze openspringen.
  • Een mengsel maken van de kecap, sherry, vetsin, Jahé, zeer fijn gesneden sjalot en prei, geroosterd sesamzaad en peper.
  • De moten vis inwrijven met zout en snel in de olie aan beide kanten bruinbakken.
  • Voeg er nu het kruidenmengsel en de bouillon aan toe.
  • Laat dit circa 10 minuten zachtjes doorsudderen zodat de vis niet uit elkaar valt.
  • De saus kan gebonden worden met maizena.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst China / India