Ei tapenade
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 2 eieren
- 12 zwarte olijven zonder pit potje a 160 g, Drossa,
- 1 sjalotje
- 3 ansjovisfilet in olie blikje á netto 48 g. Deep Blue,
- 1 eetlepel(s) kappertjes potje 60 g, Royal Mail,
- 1 eetlepel(s) gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel(s) olijfolie,
- cayenne peper
Instructies
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Onder koud water afspoelen en laten afkoelen.
- Intussen olijven in kleine stukjes snijden.
- Sjalotje pellen en snipperen.
- Ansjovisfilets kleinsnijden.
- In schaaltje sjalotje, olijven, kappertjes en ansjovis door elkaar scheppen.
- Provençaalse kruiden en olie erdoor mengen.
- Eieren pellen en in kleine stukjes snijden.
- Door tapenade scheppen, tapenade op smaak brengen met (cayenne)peper.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met toast of stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g