Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 zakje belegen kaas
- 1 zakje geraspte kaas
- een ½ chorizo
- 1 ei geklutst
- Paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (heteluchtoven).
- Leg de plakjes bladerdeeg met de schutvelletjes naar boven en haal de velletjes eraf.
- Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes.
- Meng de kaas en de chorizoblokjes door elkaar.
- Beleg elk plakje bladerdeeg in het midden met een beetje van het kaas/chorizomengsel.
- Vouw het bladerdeeg goed dicht en maak de randjes extra goed dicht ze met een vork aan te drukken.
- Bestrijk lichtjes met geklutst ei en strooi er een beetje paprika pikant overheen.
- Bak de empanadas af in ongeveer een kwartiertje tot ze mooi bruin en een beetje groter geworden zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt zowel koud als warm lekker!