Fazant op z'n Offenburgs
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de fazant in met peper en zout en bak hem op matig vuur in het ganzenvet rondom bruin.
- Doe 1 eetlepel van het braadvet over in een kleine pan.
- Laat de fazant onder af en toe keren in 1 uur en een kwartier zachtjes gaar braden.
- Fruit de ui met de appel zachtjes in het vet in de kleine pan.
- Voeg de uitgeknepen zuurkool met de wijn, de knoflook, de wortel en de jeneverbessen toe en stoof het geheel zeker 1 uur onder deksel heel zacht.
- Schep af en toe om om aanbranden te voorkomen.
- Schep de gare zuurkool op een platte vuurvaste schotel en leg de fazant erop.
- Schep het braadvet erover en garneer met de gewassen, gehalveerde en ontpitte druiven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hierbij aardappelpuree (Kartoffelbrei) met veel nootmuskaat.
En... Vergeet de rest van de Grauburgunder niet!
En... Vergeet de rest van de Grauburgunder niet!