Fazant op z'n Offenburgs

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazantenhen
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels ganzenvet
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 goudreinet in partjes
  • 500 g wijnzuurkool
  • ¼ l Grauburgunder Tokay pinot gris in de Elzas
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 50 g winterwortel in plakken
  • 8 jeneverbessen
  • 125 g muskaatdruiven

Instructies

  • Wrijf de fazant in met peper en zout en bak hem op matig vuur in het ganzenvet rondom bruin.
  • Doe 1 eetlepel van het braadvet over in een kleine pan.
  • Laat de fazant onder af en toe keren in 1 uur en een kwartier zachtjes gaar braden.
  • Fruit de ui met de appel zachtjes in het vet in de kleine pan.
  • Voeg de uitgeknepen zuurkool met de wijn, de knoflook, de wortel en de jeneverbessen toe en stoof het geheel zeker 1 uur onder deksel heel zacht.
  • Schep af en toe om om aanbranden te voorkomen.
  • Schep de gare zuurkool op een platte vuurvaste schotel en leg de fazant erop.
  • Schep het braadvet erover en garneer met de gewassen, gehalveerde en ontpitte druiven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hierbij aardappelpuree (Kartoffelbrei) met veel nootmuskaat.
En... Vergeet de rest van de Grauburgunder niet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Duitsland