Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram vis ontgrate en ontvelde / of visfilet
- 100 gram spek of merg
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel(s) boter
- 1 sneden wittebrood geroosterd
- 2 eetlepel(s) melk
- 4 eierdooiers
- 1 eiwit
- zout
- witte peper
- foelie
- peterselie
- visbouillon
Instructies
- Fruit het fijngehakte sjalotje in de boter.
- Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
- Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
- Maal de vis en het spek heel fijn.
- Voeg naar smaak zout toe.
- Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
- Draai er balletjes van.
- Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.