Five spice garnalen met citroenrijst

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g basmati rijst
  • 1 citroen
  • eetlepel Conimex Wok Marinade
  • Wok Olie
  • 250 g gepelde grote rauwe garnalen
  • 300 g Chinese wokgroenten
  • 6 eetlepels Conimex Woksaus Chinese Five Spice

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en rasp citroenschil en pers ½ citroen uit.
  • Meng het citroensap met de wok marinade, 1 eetlepel olie en de garnalen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee.
  • Voeg 5 eetlepels van de woksaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Verhit een andere wok of hapjespan.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 minuut.
  • Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters