Flensjes met warme appel en kaneelijs

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje pannenkoekenmix portie pak à 2 x 135 g Honig
  • 3 dl melk
  • 1 ei middel groot
  • 50 gr boter of margarine
  • 2 appels goudrenet
  • 3 eetlepel(s) Calvados Gall & Gall
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ kaneelijs à 1 l

Instructies

  • Pannenkoekenmix in kom doen.
  • Helft van melk toevoegen en met garde tot glad beslag roeren.
  • Rest van melk en ei door beslag roeren.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten.
  • Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken.
  • Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken (rest van beslag wordt niet gebruikt).
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
  • In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat.
  • Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen.
  • Flensjes over vier borden verdelen.
  • Warme appel met saus over ¼ deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen.
  • Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland