Flensjes met warme appel en kaneelijs
AllerHande december 2001
Ingrediënten
- 1 zakje pannenkoekenmix portie pak à 2 x 135 g Honig
- 3 dl melk
- 1 ei middel groot
- 50 gr boter of margarine
- 2 appels goudrenet
- 3 eetlepel(s) Calvados Gall & Gall
- 100 g bruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ¼ kaneelijs à 1 l
Instructies
- Pannenkoekenmix in kom doen.
- Helft van melk toevoegen en met garde tot glad beslag roeren.
- Rest van melk en ei door beslag roeren.
- In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten.
- Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken.
- Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken (rest van beslag wordt niet gebruikt).
- Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
- In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat.
- Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen.
- Flensjes over vier borden verdelen.
- Warme appel met saus over ¼ deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen.
- Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen.
- Direct serveren.