Foie de porc à l'Espagnole

varkenslever op z'n Spaans
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g varkenslever
  • 4 paprika's
  • 2 grote tomaten
  • 2 uien
  • 100 g boter
  • zout
  • peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • ½ dl bouillon
  • 50 g bloem
  • 2 eetlepels azijn
  • peterselie

Instructies

  • Was de tomaten, snij ze doormidden bestrooi beide helften met wat zout en laat ze gedurende een halfuur uitlekken.
  • Schil de knoflook en hak ze fijn.
  • Was de paprika's, snij ze doormidden, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in
  • juliënne.
  • Schil de uien en snij ze in ringen.
  • Was wat peterselie en hak deze fijn.
  • Zet de friteuse op 175 C.
  • Als de tomaten voldoende uitgelekt zijn, droog ze dan en sauteer ze in 30 g boter.
  • Sauteer in een andere pan in 30 g boter in 20 minuten de juliënne paprika gaar.
  • Voeg na tien minuten de helft van de knoflook toe.
  • Snij de lever in dunne plakken, haal ze door de bloem en haal de uienringen door de rest van de bloem.
  • Sauteer in de rest van de boter de lever bruin en gaaren bestrooi ze met peper en zout.
  • Sauteer de uienringen in de friteuse bruin.
  • Geef ondertussen de rest van de knoflook bij de lever.
  • Als deze klaar is, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, deglaceer het braadvocht met de azijn en de bouillon en laat nog even doorkoken.
  • Leg de halve tomaten bij de lever, geef er de juliënne paprika bij, de bruine uienringen en schenk er de saus over.
  • Bestrooi met wat peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Spanje