Forel in zoutkorst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken grof zeezout à 300 g
  • 750 g broccoli
  • 200 g roomboter
  • ½ zakje verse bieslook à 25 g
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g
  • 1 kg aardappels vastkokende
  • 4 forellen vers schaal à 2 stuks

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6.
  • Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen.
  • Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout.
  • Ook iets bevochtigen en goed aandrukken.
  • Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca.
  • 10 minuten gaar koken.
  • Boter smelten.
  • Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren.
  • Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland