Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 pakken grof zeezout à 300 g
- 750 g broccoli
- 200 g roomboter
- ½ zakje verse bieslook à 25 g
- ½ zakje verse peterselie à 30 g
- 1 kg aardappels vastkokende
- 4 forellen vers schaal à 2 stuks
Instructies
- Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6.
- Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen.
- Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout.
- Ook iets bevochtigen en goed aandrukken.
- Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen.
- Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
- Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca.
- 10 minuten gaar koken.
- Boter smelten.
- Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren.
- Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.