Forelfilet met pasta en spinaziepesto
AllerHande augustus 2001
Ingrediënten
- zout
- 1 pak spinazie diepvries (450 g)
- 400 g fusilli pasta
- 50 g boter of margarine
- 400 g forelfilets
- 2 bakjes verse groene pesto à 100 g
- 12 zwarte olijven zonder pit
Instructies
- In pan heet water met zout aan de kook brengen.
- Intussen spinazie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen.
- In pan met kokend water fusilli volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
- Intussen in ruime koekenpan boter verhitten en forelfilets in ca. 8 minuten op middelhoog vuur gaar en bruin bakken, halverwege keren.
- Filets uit pan nemen en in schuine stukken snijden.
- Pesto door warme spinazie mengen, op smaak brengen met zout.
- Pasta afgieten en spinaziesaus erdoor scheppen.
- Pasta over vier diepe borden verdelen en stukjes vis erop leggen.
- Garneren met zwarte olijven.