Forellenmousse met wijnaspic

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter kippenbouillon
  • liter witte wijn
  • peper
  • zout
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 gerookte forel zonder kop ,300 g
  • dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • veldsla om te garneren

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Laat de bouillon en de wijn even opkoken.
  • Druk 5 blaadjes gelatine uit en doe ze bij de bouillon.
  • Kruid met peper en zout.
  • Doe wat bouillon in 6 vuurvaste vormpjes, leg in elk vormpje een blaadje basilicum en zet ze koel weg.
  • Giet de resterende bouillon in een diep bord en zet dat ook in de koelkast.
  • Haal het vel van de forel en verwijder de graten.
  • Snijd de forel in stukjes en pureer ze.
  • Doe er geleidelijk de slagroom bij en kruid met peper en zout.
  • Los de resterende gelatine in 2 eetlepels heet water op en doe dit bij de vis.
  • Klop het eiwit stijf met het zout en doe dit bij de vis.
  • Doe de vismousse in de vormpjes en zet deze 1 uur in de koelkast.
  • Maak de vismousse los van de randen van de vormpjes en dompel ze in heet water en stort de mousse op bordjes.
  • Snijd de resterende aspic in blokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de forellenmousse met de blokjes aspic en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Luxemburg