Forellenmousse met wijnaspic
Ingrediënten
- 10 blaadjes witte gelatine
- ¼ liter kippenbouillon
- ⅛ liter witte wijn
- peper
- zout
- 6 blaadjes basilicum
- 1 gerookte forel zonder kop ,300 g
- 1½ dl slagroom
- 2 eiwitten
- veldsla om te garneren
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Laat de bouillon en de wijn even opkoken.
- Druk 5 blaadjes gelatine uit en doe ze bij de bouillon.
- Kruid met peper en zout.
- Doe wat bouillon in 6 vuurvaste vormpjes, leg in elk vormpje een blaadje basilicum en zet ze koel weg.
- Giet de resterende bouillon in een diep bord en zet dat ook in de koelkast.
- Haal het vel van de forel en verwijder de graten.
- Snijd de forel in stukjes en pureer ze.
- Doe er geleidelijk de slagroom bij en kruid met peper en zout.
- Los de resterende gelatine in 2 eetlepels heet water op en doe dit bij de vis.
- Klop het eiwit stijf met het zout en doe dit bij de vis.
- Doe de vismousse in de vormpjes en zet deze 1 uur in de koelkast.
- Maak de vismousse los van de randen van de vormpjes en dompel ze in heet water en stort de mousse op bordjes.
- Snijd de resterende aspic in blokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de forellenmousse met de blokjes aspic en veldsla.