Gambacurry
Ingrediënten
- 800 gram gamba's rauwe ongepelde
- ¼ blok santen ± 50 gr
- 1 eetlepel kokos geraspte
- 1 eetlepel rijstebloem
- 3 eetlepels olie
- 1 ui in dunne ringen
- 1 rode Spaanse peper in reepjes
- stukje gember van ± 1 x 2 cm / geraspt / verse
- 5 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder mild
- 1 theelepel piment gemalen
- 2 theelepels paprikapoeder mild
- ½ theelepel ketoembar koriander
- zout
- 2 eetlepels citroensap
- 8 takjes koriander
- peper
Instructies
- Pel de gamba's.
- Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.
- Los in 3 dl heet water de santen op.
- Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 dl opgeloste santen door.
- Verhit in een braadpan de olie.
- Bak de ui, Spaanse peper en gember ± 5 minuten zachtjes.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketoembar toe.
- Bak nog ± 2 minuten zachtjes.
- Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe.
- Laat +- 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de gamba's erbij en laat nog ± 8 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Knip de koriander erboven fijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst