Garnalen-eicustard

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 shii-take paddestoelen
  • 4 steurgarnalen
  • 4 peultjes
  • 30 gram taugé
  • 5 geklopte eieren
  • 1 stukje geraspte geconfijte gember
  • Voor de bouillon:
  • 6 dl dashi
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel mirin of zoete sherry
  • 1 mespuntje zout

Instructies

  • Week de shii-take paddestoelen 30 minuten in heet water.
  • Laat ze uitlekken en kerf een kruisje in de hoed.
  • Blancheer de peultjes en snijd ze doormidden.
  • Breng de ingrediënten voor de bouillon aan de kook, laat de bouillon
  • afkoelen en zeef hem.
  • Klop de eieren erdoor en verdeel dit mengsel over 4 hittebestendige
  • kommen.
  • Doe de taugé erin en leg de garnalen zo, dat de staarten te zien zijn.
  • Doe de peulen erbij en leg de paddestoelen erbovenop.
  • Breng in een stoompan water aan de kook, zet de kommen in de stomer of
  • op een rooster boeven het kokende water, leg het deksel op de pan en laat
  • op hoog vuur ± 2 minuten stomen.
  • Temper het vuur en laat de custard in 15 minuten stollen.
  • Om te controleren of de custard gaar is, prikt u een tandenstoker in het
  • midden van de custard.
  • Als die er droog uitkomt, is de custard gaar.
  • Garneer met een stukje gember.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan