Garnalen Saganaki

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo grote garnalen
  • 250 gram feta
  • 1 kopje olijfolie
  • 4 tomaat of 1 blik
  • 1 grote ui gehakt
  • 1 groene peper fijn gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 kopje peterselie
  • peper & zout
  • snufje suiker
  • 1 klein glas droge witte wijn
  • Tijm
  • Oregano

Instructies

  • Tomaten pellen en pureren.
  • Olie verhittenin koekepan, uien en knoflook fruiten.
  • Dan wijn, suiker, zout,peper,oregano, tijm en tomaten toevoegen.
  • Aan de kook brengen.
  • Garnalen in een ovenschaal en de wat ingedikte saus eroverheen, peterselie erover en een uurtje in de oven bij matige temperatuur.
  • Vlak voor serveren de in stukjes gebroken feta erdoor roeren.
  • Dit recept kan ook in 20 minuten in de koekepan gemaakt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Griekenland