Garnalencurry
Ingrediënten
- 1 kg garnalen grote bijvoorbeeld kreeftgarnalen
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm gemberwortel
- 4 lente-uitjes in grote stukken
- 2 groene pepers in stukjes / zonder pitjes
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel koriander
- ½ theelepel venkelzaad
- ¼ theelepel mosterdzaad
- 2½ dl kokosroom
- 100 gram korianderblaadjes in stukjes
Instructies
- Pel de garnalen.
- Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes.
- Doe de moes in een (steel)pan en bak het 2 minuten.
- Voeg de koriander, het venkelzaad, het mosterdzaad en de kokosroom toe en kook dit 3-4 minuten.
- Voeg dan ⅛ liter water toe en kook het op matig vuur nog eens 4 minuten.
- Voeg de garnalen toe en roerbak tot de garnalen mals zijn.
- Roer de fijngehakte korianderblaadjes erdoor en serveer direct met rijst.