Gebakken gevulde forel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine schoongemaakte forellen
  • olie

Voor de vulling:

  • 4 eetlepel(s) rode miso
  • 2 fijngehakte bosuitjes
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) mirin of zoete sherry
  • 1 eetlepel(s) dashi of kippenbouillon
  • 1 eetlepel(s) geraspte gember
  • limoenschijfjes; voor de garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Controleer of de koppen en staarten nog aan de vissen zitten.
  • Scheur 4 ruime vellen aluminiumfolie af en bestrijk ze met olie.
  • Vermeng de ingrediënten voor de vulling in een sauspan en laat het geheel
  • op middelhoog vuur in 4 minuten inkoken.
  • Leg de vissen op een stuk folie en duw de vulling in de holten.
  • Vouw de folie stevig om de vis en draai de einden in elkaar.
  • Bak de pakketten 12-14 minuten.
  • Serveer de vis in de gedeeltelijk geopende folie.
  • Garneer met de schijfjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Japan