Gefrituurde garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram gepelde steurgarnalen
  • 50 gram harusamenoedels of saifannoedels
  • 2 eiwitten
  • 50 gram bloem vermengd met zout en peper
  • olie om te frituren

Instructies

  • Kerf de garnalen aan de onderzijde diagonaal in.
  • Snijd de noedels in stukken van 1/2-1 cm.
  • Klop de eiwitten schuimig.
  • Wentel de garnalen in de bloem en schud overtollig bloem eraf.
  • Doop ze in het eiwit en wentel ze vervolgens door de noedels tot ze
  • volledig zijn bedekt.
  • Verhit de olie tot 160°C.
  • Bak de garnalen met een paar tegelijk in de hete olie tot de noedels
  • opaalkleurig zijn (± 2 minuten).
  • Laat ze goed uitlekken alvorens ze te serveren.
  • Ze mogen niet bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan