Gegratineerde Courgetteschotel met Gehakt uit de Oven

Gegratineerde Courgetteschotel met Gehakt uit de Oven

Deze moderne gegratineerde courgetteschotel met gehakt is een eenvoudig en smaakvol ovengerecht dat zeker in de smaak zal vallen!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 3 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius en vet een ovenschaal in.
  • Rasp de courgettes en bak de courgetterasp in een pan met een scheutje olie tot het gaar is.
  • Haal het uit de pan en zet opzij.
  • Fruit de fijngehakte ui in een beetje olie tot deze glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
  • Meng dit met de gebakken courgetterasp.
  • Klop de eieren los en meng ze met de melk.
  • Voeg dit toe aan het courgette-gehaktmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gratineer gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Marokko