Gegratineerde rösti met zalm

AllerHande januari 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 200 g Schotse zalmfilet
  • 1 zak voorgekookte fijne aardappeltjes 450 g
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • ½ beker crème fraîche à 125 ml
  • 75 g pizzakaas zakje à 150 g

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Zalm in stukjes snijden.
  • Aardappels (in keukenmachine) grof raspen.
  • In koekenpan olie verhitten en geraspte aardappel al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Van vuur af zalm, bosuiringetjes en zout en peper naar smaak erdoor scheppen.
  • Lage ovenschaal invetten en aardappelmengsel erin scheppen.
  • Crème fraîche erover uitstrijken en pizzakaas erover strooien.
  • Schaal ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met Griekse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm