Gegratineerde snoek

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • peterselie
  • zout
  • 750 gram snoek schoongemaakt
  • 2 de water
  • 60 gram boter
  • 1 citroen
  • scheutje azijn
  • 3 dl blanke roux
  • 4 tomaten
  • 50 gram geraspte oude kaas

Instructies

  • Leg de met zout ingewreven vis in een pan met water en azijn en de boter.
  • Snijd de citroen in plakjes en leg die op de vis.
  • Sluit de pan en stoof de vis in 15 minuten gaar op een laag vuur.
  • Maak de roux met een gedeelte van het stoofvocht.
  • Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Roer de stukjes tomaat, de kaas en wat gewassen en kleingesneden peterselie door de saus.
  • Leg de vis in een vuurvaste schotel, bedek hem met de saus en zet de schotel 10 minuten op 220°c, boven in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er gebakken krieltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland