Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 citroen schoongeboende
- 2 avocado rijpe / in blokjes gesneden
- 125 ml zure room
- 25 g bieslook fijngesneden
- 4 zalmfilet
- 1 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers deze verder uit.
- Pureer de avocado's met een staafmixer met de helft van de citroensap, zure room en zout en peper naar smaak.
- Roer hierna met een houten lepel de helft van de bieslook erdoor heen.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster de filets 3 minuten per kant.
- Bedruppel de filets met de rest van de citroensap.
- Breng de filets op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
- Serveer de zalmfilets met de avocadomoussse en bestrooi de rest van de bieslook erover heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een sinaasappelsalade en gekookte lintmacaroni.