Gegrilde zalm met avocadomousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongeboende
  • 2 avocado rijpe / in blokjes gesneden
  • 125 ml zure room
  • 25 g bieslook fijngesneden
  • 4 zalmfilet
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers deze verder uit.
  • Pureer de avocado's met een staafmixer met de helft van de citroensap, zure room en zout en peper naar smaak.
  • Roer hierna met een houten lepel de helft van de bieslook erdoor heen.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster de filets 3 minuten per kant.
  • Bedruppel de filets met de rest van de citroensap.
  • Breng de filets op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
  • Serveer de zalmfilets met de avocadomoussse en bestrooi de rest van de bieslook erover heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een sinaasappelsalade en gekookte lintmacaroni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië