Gegrillde zalm met bearnaisesaus

Gegrilde zalm met bearnaisesaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 42 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 2 eieren
  • 200 gram boter
  • 1 tl dragon
  • 8 cl ciderazijn
  • 1 sjalot
  • zout
  • Cayennepeper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Eerst gaan we de boter clarifiëren.
  • Laat de boter in een steelpannetje smelten.
  • Schep de witte drab van de boter en gooi dit weg.
  • Dit is het resultaat van het clarifiëren.
  • Een doorzichtige olieachtige vloeistof.
  • Scheid de eieren.
  • Zet in een steelpannetje de azijn, sjalot en de helft van de dragon op.
  • Laat dit reduceren tot al het vocht is verdampt.
  • Laat dan afkoelen.
  • Voeg na het afkoelen de twee eidooiers toe en roer goed door.
  • Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
  • Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt.
  • Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
  • Roer er de rest van de dragon door en breng op smaak met de cayennepeper en wat zout.
  • Smeer de zalmmoten in met wat olijfolie.
  • Verhit een grillpan en grill de zalm aan beide kanten.
  • Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een gekookt aardappeltje bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm