Gegrilde zalm met winterse salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g maaltje kriel
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 g gorgonzola heel fijn geprakt
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 4 tomaten in partjes
  • 1 blik kidneybonen naturel à 400 gafgespoeld
  • 4 zoetzure augurken in plakjes
  • 4 zalm à ± 150 g

Instructies

  • Kook de aardappeltjes in water met zout net gaar.
  • Giet ze af en laat ze uitdampen.
  • Klop een dressing van 4 eetlepels van de olie, de gorgonzola, het sinaasappelsap en peper en zout naar smaak.
  • Halveer de afgekoelde aardappeltjes en schep ze met de sla, de tomaten, de bonen, de augurk en de dressing door elkaar.
  • Bestrijk de vis met de rest van de olie en bestrooi hem met peper en zout.
  • Bak de vis in een grillpan eerst 4 minuten op de huidzijde.
  • Keer de vis en bak ook de ander kant mooi bruin.
  • Serveer de zalm met de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Huiswijn Spanje, Ribera del Guadiana rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm