Gegrilde zalmfilet met paprika

Gegrilde zalmfilet met paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ gele paprika in dunne reepjes
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel(s) verse dille fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 zalmfilet a 125 g

Instructies

  • Meng de paprikareepjes met de uiringetjes en 1 eetlepel olijfolie.
  • Roer de yoghurt los met knoflook, dille, 1 eetlepel olijfolie en peper naar smaak.
  • Leg de zalmfilets op de bakplaat, bestrijk ze met yoghurt en verdeel de paprika erover.
  • Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de zalm in 6-8 minuten bijna gaar worden en licht kleuren.
  • Lekker met sperziebonen en in de schil gebakken krieltjes in vloeibare margarine met citroenschilletjes.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 27 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm