Gehakt met courgette en tomatensaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 kilo grote vastkokende aardappels
- zout
- 1 grote courgettes ca. 500 g,
- 1 zakje kaassaus Knorr,
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 mespunt tijm
- 1 mespunt rozemarijn
- 1 mespunt oregano
- 500 g rundergehakt
- 1 pot gekruide tomatensaus netto ca. 250 ml, Heinz Spagheroni,
- peper
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Aardappels schillen, wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
- In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud stromend water afspoelen.
- Courgette wassen en in blokjes snijden.
- Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In braadpan olie verhitten.
- Ui en knoflook in ca. 1 minuut glazig fruiten.
- Tijm, rozemarijn en oregano erdoor roeren.
- Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken,
- Courgetteblokjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
- Tomatensaus erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met wat zout en peper.
- Schaal invetten en helft van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem verdelen.
- Daarop gehaktmengsel scheppen en afdekken met rest van aardappelplakjes.
- Kaassaus erover verdelen.
- Bestrooien met geraspte kaas.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- In oven gehaktschotel in ca. 30 minuten goudbruin en warm laten worden.