Gehakt met courgette en tomatensaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo grote vastkokende aardappels
  • zout
  • 1 grote courgettes ca. 500 g,
  • 1 zakje kaassaus Knorr,
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie,
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt rozemarijn
  • 1 mespunt oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 1 pot gekruide tomatensaus netto ca. 250 ml, Heinz Spagheroni,
  • peper
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel(s) olie om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Aardappels schillen, wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen.
  • Courgette wassen en in blokjes snijden.
  • Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en knoflook in ca. 1 minuut glazig fruiten.
  • Tijm, rozemarijn en oregano erdoor roeren.
  • Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken,
  • Courgetteblokjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
  • Tomatensaus erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper.
  • Schaal invetten en helft van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem verdelen.
  • Daarop gehaktmengsel scheppen en afdekken met rest van aardappelplakjes.
  • Kaassaus erover verdelen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • In oven gehaktschotel in ca. 30 minuten goudbruin en warm laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees