Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
Bereiding:
- Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze, naast elkaar, in een lage ovenschaal.
- Snipper de gepelde ui fijn.
- Doe het citroensap in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
- Voeg de specerijen en het zout toe en roer tot het zout is opgelost.
- Klop de olie erdoor en roer de ui en koriander erdoor.
- Schenk het mengsel over de vis en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren.
- Maak de venkel schoon, houd wat van de mooie 'veertjes' achter en snijd de knollen overlangs in smalle reepjes van ca. 1/2 cm.
Afwerking:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Smelt de boter in een koekenpan, roer de venkelreepjes erdoor en schenk er ca. 1 dl water bij.
- Breng het geheel aan de kook en laat de venkel, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het deksel en laat de venkel in nog ca. 7 minuten gaar worden en het vocht voor het grootste deel verdampen.
- Breng de groente op smaak met zout.
- Zet intussen de schaal met de vis, onafgedekt op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ca. 10 minuten gaar worden.
- Schep de venkel op de borden en leg de vis met de saus erop.
- Garneer met de venkelveertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst of couscous en een tomatensalade.