Gestoomde abalone

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 verse abalones in de schelp
  • zout
  • 4 eetlepels saké of droge sherry

Voor de misosaus:

  • 6 eetlepels rode miso
  • 4 eetlepels dashi of kippenbouillon
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mirin of zoete sherry

Voor de garnering:

  • 4 grote stukken konbu zeewier
  • 60 gram geconfijte gember in plakjes

Instructies

  • Haal de abalones met een oestermes uit de schelp.
  • Schrob de schelpen schoon en bewaar ze.
  • Bestrooi de abalones rijkelijk met zout en schrob het zwarte gedeelte weg.
  • Haal de groene stukjes met een mes weg.
  • Kerf de abalones aan de oppervlakte licht in en bekleed de schelpen of de borden met zeewier.
  • Leg de abalones weer in de schelpen boven op het zeewier en doe er een lepel saké op.
  • Leg ze vervolgens in een stoompan of op een rooster boven kokend water, doe het deksel erop en stoom ze 20 minuten op een matig vuur.
  • Bestrijk de abalones na 12 minuten met de misosaus.
  • Haal dan de schelpdieren eruit, snijd ze horizontaal door en vervolgens in 1-1/4 cm dunne reepjes.
  • Doe ze terug in de schelpen en garneer ze met de gember.
  • Geef de overgebleven misosaus er als dipsaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan